.Herbert Verhaeghe (°Kortrijk 30-03-1974)

herbert-verhaeghe-ksj herbert-verhaeghe-kleineherbert

Herbert is amper 6 als hij al muziekschool volgt: notenleer, klarinet, piano, gitaar... hij proeft ervan en vermoedt dat de muziekmicrobe z’n verdere leven zal bepalen.

In de jeugdbeweging en op de normaalschool komt de zoektocht naar z’n artistieke troeven op kruissnelheid. Hij treedt vaker op, al dan niet met de gitaar erbij, en speelt enkele seizoenen mee met het Kuurns Theater.

herbert-verhaeghe-optreden herbert-verhaeghe-radio2 herbert-verhaeghe-podium

In 1996 brengt Herbert z’n eerste CD uit met eigen Nederlandstalig werk. Sinds 2000 is hij presentator bij Radio 2 (o.a. Zomerhit, Viva Vlaanderen, de Fata Morgana-show en de programma’s van Radio 2 West-Vlaanderen).

In 2009 brengt Herbert Verhaeghe z’n eerste album uit: "Mijn Verlangen". Sinds juni 2011 is Herbert het gezicht van Ment-TV, waar hij ondermeer de Vlaamse Top 10 presenteert met Lindsay. In juni 2013 brengt hij een nieuwe full-CD uit: BijZoNder. Daarop staan 12 parels van de Volendamse groep BZN, die in een schitterend Nederlandstalig jasje werden gestopt door Herbert en z’n producer Peter Keereman. Herbert krijgt felicitaties van de frontman van BZN, Jan Keizer, die op de albumvoorstelling aanwezig is. De singles Yo te amo, Ik voel me zo, Vroeg of laat, en Manuela danst worden luidkeels meegezongen, en pieken in heel wat hitlijsten. Op vraag van de fans gaat de fanclub van Herbert van start op 1 september 2013..

Eind 2013 brengt Herbert een Kerst-versie uit van het nummer "Ik heb je nodig". De maanden daarop werkt hij aan de opvolger van BijZoNder. "Ga niet weg van mij" is het visitekaartje van de CD "Kleur". Dit nummer van Benny Neyman dateert van 1987. Herbert staat er wekenlang mee in de Vlaamse Top 10, met voor de allereerste keer een top 3-notering. In juni 2014 lanceert Herbert z'n 3de full-CD. In een mum van tijd gaan er duizenden CD's over de toonbank, maar vooral over de tafel van de fanstand en de webshop. Op de CD staan covers van Benny Neyman, BZN en Mireille Mathieu... maar: Herbert pakt ook uit met eigen werk... bijvoorbeeld: "Smoorverliefd", de zomersingle.

In het najaar van 2014 brengt Herbert ‘Geboren voor elkaar’ uit op single, met als extra... een medley van Roy Black... die Duitse liedjes vallen erg in de smaak bij het publiek. Ondertussen stijgt het succes van het TV-programma ‘Ment op Zondag’, een talkshow waarin Herbert bekend Vlaanderen en Nederland ontvangt voor een hartelijk gesprek. Ook de opnames van de Vlaamse top 10 lokken nu volle zalen. Het jaar wordt feestelijk afgesloten met een groot concert in Wevelgem. Samen met de Golden Bis Band en dansschool Dançar wordt het een onvergetelijke, uitverkochte avond.

2015... Herbert pakt uit met ‘Déjà vu’, een verrassende nieuwe single en het eerste voorsmaakje van z’n 4de full-CD. De dansbare single staat maandenlang in héél wat hitparades, en bij veel vrije radio’s op één! Op 28 November geeft hij z’n jaarlijks concert, dit keer in Salons Mantovani in Oudenaarde. En het nieuwe album wordt op 1 maart 2016 verwacht.