.Herbert Verhaeghe (°Kortrijk 30-03-1974)

herbert-verhaeghe-ksj herbert-verhaeghe-kleineherbert

Herbert is amper 6 als hij al muziekschool volgt: notenleer, klarinet, piano, gitaar... hij proeft ervan en vermoedt dat de muziekmicrobe z’n verdere leven zal bepalen.

In de jeugdbeweging en op de normaalschool komt de zoektocht naar z’n artistieke troeven op kruissnelheid. Hij treedt vaker op, al dan niet met de gitaar erbij, en speelt enkele seizoenen mee met het Kuurns Theater.

herbert-verhaeghe-optreden herbert-verhaeghe-radio2 herbert-verhaeghe-podium

In 1996 brengt Herbert z’n eerste CD uit met eigen Nederlandstalig werk. Sinds 2000 is hij presentator bij Radio 2 (o.a. Zomerhit, Viva Vlaanderen, de Fata Morgana-show en de programma’s van Radio 2 West-Vlaanderen).

In 2009 brengt Herbert Verhaeghe z’n eerste album uit: "Mijn Verlangen". Sinds juni 2011 is Herbert het gezicht van Ment-TV, waar hij ondermeer de Vlaamse Top 10 presenteert met Lindsay. In juni 2013 brengt hij een nieuwe full-CD uit: BijZoNder. Daarop staan 12 parels van de Volendamse groep BZN, die in een schitterend Nederlandstalig jasje werden gestopt door Herbert en z’n producer Peter Keereman. Herbert krijgt felicitaties van de frontman van BZN, Jan Keizer, die op de albumvoorstelling aanwezig is. De singles Yo te amo, Ik voel me zo, Vroeg of laat, en Manuela danst worden luidkeels meegezongen, en pieken in heel wat hitlijsten. Op vraag van de fans gaat de fanclub van Herbert van start op 1 september 2013..